Pancakes με βρώμη και μπανάνα για παιδιά, μωρά, μεγάλους και μυριάδες άλλους. Ελληνιστί μπανανοτηγανήτες. Αγαπημένη, εύκολη, πολυπαιγμένη και γρήγορη συνταγή με πολλές παραλλαγές και η αλήθεια είναι πάντα νόστιμη!
Θρεπτικά, υγιεινά και με λίγες θερμίδες pancakes, ιδανικά για πρωινό αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Προσωπικά τα χρησιμοποιούσα ως σνακ όλη τη μέρα καθώς τα μικρά τα λάτρευαν(ο μικρός ευτυχώς ακόμα) και μου έλυνε τα χέρια. Τώρα πολλές φορές τα φτιάχνω για να τα απολαύσω μόνη μου!Χεχε!
Μπορεί να την έχεις δει τη συνταγή παντού, την έχω ξαναγράψει και εγώ σε αυτό το άρθρο, αλλά τη ρίχνω μια ακόμα εδώ, με κάποιες προσθήκες-αλλαγές με τις οποίες νομίζω ότι αναβαθμίστηκαν.
Υλικά:
1 μπανάνα (όσο πιο ώριμη τόσο το καλύτερο)
1 αυγό
1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι , ανακατεύουμε με το αυγό, ρίχνουμε και τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λιπαρή ουσία(εγώ βάζω λάδι καρύδας για πιο light εκδοχή) και βάζουμε μια -μια μεγάλη κουταλιά της σούπας.
Παραλλαγή:
1 μπανάνα
1 αυγό
1/2 κούπα βρώμης ή αλεύρι βρώμης
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γ. κανέλα
Η εκτέλεση είναι ακριβώς η ίδια.
Tips:
- Αν χτυπήσουμε τα υλικά στο μούλτι το μείγμα γίνεται πιο ομοιόμορφο. Αντίστοιχα επειδή δεν είχα βρώμη την τελευταία φορά έβαλα αλεύρι βρώμης και τα χτύπησα πάλι στο μούλτι.
- Μπορείτε να βάλετε τα διπλάσια υλικά για διπλάσια ποσότητα( για 2 άτομα και πάνω επιβάλλεται!)
- Πολλές φορές επειδή βιάζομαι, κάνω και κάτι άλλο ταυτόχρονα ή απλά βαριέμαι, ψήνω τα pancakes στο φούρνο βάζοντας μια-μια κουταλιά πάνω σε λαδόκολλα ή ρίχνοντας απευθείας από το μούλτι μια ικανοποιητική ποσότητα. Την τελευταία φορά μοίρασα το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για ατομικά κεκάκια και όντως βγήκαν κάπως έτσι!
- Μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε blueberries(από τα αγαπημένα μου), σταγόνες κουβερτούρας(κόλαση!) ή μια κ.σ. κακάο για πιο choco εμφάνιση.
- Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, μπανάνες, φράουλες, φρούτα του δάσους, blueberries, καρύδια, αμύγδαλο φιλέ, σταγόνες κουβερτούρας ή οτιδήποτε άλλο είναι στα γούστα σας.
Και αν τα δοκιμάσετε πείτε μου και πώς σας φάνηκαν!
Δείτε και αυτά:
Γρήγορα και υγιεινά σνακ για παιδιά
Soft cookies μήλου χωρίς ζάχαρη
6 comments
Υπέροχη συνταγή! Έφτιαξα το μείγμα και επειδή δεν είχα αντικολλητικό τηγάνι της προκοπής έβαλα μια λαδόκολλα στην τοστιέρα έβαλα την μισή ποσότητα από το μείγμα, το σκέπασα και έκλεισα το καπάκι της τοστιέρας. Χρειάστηκε λίγο παραπάνω χρόνος για το ψήσιμο, αλλά έγινε μουρλια και έτσι. Πολύ χορταστικό!!!! Φωτογραφία έχω ανεβάσει στο προφίλ μου στο Facebook . Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα 🙂
Είδα τη φωτογραφία και φαίνεται πεντανόστιμο. Αυτό με την τοστιέρα δεν το είχα σκεφτεί αλλά μου ακούγεται πολύ πρακτικό! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!Καλή όρεξη!
Καλησπέρα σας.Τα έφτιαξα στον φούρνο και ενώ ήταν πολύ νόστιμα στο εσωτερικό τους είχαν κολλώδη υφή.Είναι φυσιολογικό αυτό?
Καλησπέρα! Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Γενικά είναι λογικό να κρατάνε υγρασία λόγω της μπανάνας. Μπορείς να τα δοκιμάσεις σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας. Γίνονται σούπερ και πολύ ελαφριά.
Καλησπέρα! Στην περίπτωση που το βάλουμε στο φούρνο, πόση ώρα και σε ποια ρύθμιση προτείνετε;
Καλημέρα, δεν τα έχω δοκιμάσει. Φαντάζομαι μεχρι να ροδίσουν. Κανένα τέταρτο ίσως, γύρω στους 170-180 για να ψηθούν και μέσα. Αν τα κάνεις πες μου πώς βγήκαν!