Είχα που λες 3 μπανάνες οι όποιες είχαν παραωριμάσει και έπρεπε να τις αξιοποιήσω άμεσα. Τι θα τις έκανα σα γνήσια κεϊκο-μπισκοτολάτρης ; Εννοείτε κέικ! Όχι όμως ότι κι ότι, γιατί και τη σοκολατίτσα μου την αγαπάω! Κακάο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά δεν έχει σημασία, το ίδιο είναι! Οπότε βουαλά το σοκολατένιο μπανανοκέικ!
Που λες η πρώτη κίνηση όταν μου ήρθε να φτιάξω κέικ ήταν να ψάξω στον Άκη. Τι ποιον Άκη; Τον Πετρετζίκη εννοείται! Τον οποίο αγαπάω αλλά η συνταγή που βρήκα είχε ζάχαρη και αποφεύγω γενικά να βάζω ζάχαρη! Οκ, σε αυτό έβαλα αλλά είναι ζάχαρη καρύδας, με την οποία δε γλυτώνεις θερμίδες μεν αλλά είναι πιο υγιεινή, με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και διατηρεί τα θρεπτικά της συστατικά καθώς δεν έχει υποστεί τόση επεξεργασία όση η κλασική λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Δεύτερη κίνηση ξεσκόνισα το pinterest για κέικ μπανάνας ή μπανανόψωμο που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Δεν βρήκα κάτι που να με ικανοποιεί και έτσι έκανα τις πατέντες μου, μιας και έχω ρίξει αρκετά πειραματάκια με τα κέικ( είπαμε αγαπάω κέικ) και σταύρωσα τα δάχτυλα μου να πετύχει το πείραμα!
Και ναι, πέτυχε! Σοκολατένιο, γευστικό, ζουμερό, τέλειο για τον καφέ, για σνακ ή για πρωινό! Και αφού τα κατάφερα δε γίνονταν να μην το μοιραστώ μαζί σου!
Σημείωνε υλικά:
Στερεά:
2 κούπες αλεύρι
½ κούπα ζάχαρη(εγώ χρησιμοποίησα καρύδας)
½ κούπα κακάο
½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν μπάουντερ
Υγρά:
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες(όσο πιο ώριμες τόσο πιο γευστικό το κέικ)
2 αυγά
½ κούπα γιαούρτι
¼ κούπα βούτυρο αγελάδος λιωμένο( περίπου 100γρ)
Για τελείωμα:
100γρ σταγόνες κουβερτούρας
Θα του πήγαινε όμως πολύ και χονδροαλεσμένα φουντούκια(1/2 κούπα περίπου).
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε μέσα όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, έπειτα ρίχνουμε μέσα στα στερεά τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας(ή και τα φουντούκια αν θέλουμε) και ξανα-ανακατεύουμε. Έτοιμο το μείγμα μας! Χωρίς μίξερ και στα γρήγορα!
Το ρίχνουμε σε μια φόρμα σιλικόνης ή μια αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Εγώ το άφησα 50 λεπτά. Έχε υπόψιν ότι είναι ζουμερό κέικ λόγω της μπανάνας, οπότε αν βυθίσεις το μαχαίρι μπορεί να βγει νωπό(προσοχή όχι άψητο!) . Αφήνουμε 10 λεπτάκια να κρυώσει και έτοιμο το σοκολατένιο μπανανο-κέικ μας! Αν θέλεις πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα για έξτρα σοκολατο-κατάσταση.
Tip:
Αν θες για την τσαχπινία πρόσθεσε στο μείγμα και ένα σφηνάκι κονιάκ. Αν πάλι το θες πιο γλυκό πρόσθεσε κι άλλη ζάχαρη.
Καλή όρεξη και αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις!
Αν σου αρέσουν τα κέικ δες και το κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.
2 comments
Υπέροχο!!! Ευχαριστούμε!!
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!