Μπορεί το αβοκάντο brownies να μην είναι το brownies που έχεις συνηθίσει και να με κοιτάς με στραβό μάτι. Παρόλα αυτά για να διαβάζεις αυτό το πόστ σίγουρα ψάχνεις να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με κάτι πιο υγιεινό ή απλά είσαι περίεργος για κάτι διαφορετικό.
Πίστεψε με είτε λάτρης της υγιεινής διατροφής, είτε λάτρης της σοκολάτας και πιο παραδοσιακής διατροφής με αυτό το brownies θα ξετρελαθείς. Αυτό στο λέει μια σοκολατόβια! Ακόμα και αν δε σου αρέσει το αβοκάντο, στο συγκεκριμένο brownies δε πρόκειται να το καταλάβεις.
Καταπληκτική συνταγή για να δώσεις ένα πιο υγιεινό γλυκάκι στα παιδάκια σου ή να κάνεις δώρο στον εαυτό σου λιγότερη ζάχαρη και μια πιο υγιεινή σοκολατένια επιλογή. Ιδανικό επίσης αν κάνεις διατροφή, καθώς κάθε κομμάτι έχει μόνο 150 θερμίδες!
Μάλιστα τη συγκεκριμένη συνταγή τη ξεσήκωσα από το πρόγραμμα διατροφής μου, από την αγαπημένη personal trainer μου Γιούλικα και ευχαριστώ πολύ που μου τη δάνεισε.
Είναι γρήγορη, πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Υλικά:
1 αβοκάντο λιωμένο
1 ώριμη μπανάνα λιωμένη
3 αυγά
50γρ κακάο άγλυκο
50γρ αλεύρι( κατά προτίμηση βρώμης ή ολικής)
100γρ ζάχαρης(κατά προτίμηση καρύδας)
50γρ σταγόνες κουβερτούρας
1κ.γ. μπεικιν
Λίγο αλάτι, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτεις τις σταγόνες κουβερτούρας. Απλώνεις σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνεις για περίπου μισή ώρα. Έτοιμο!
Βγαίνουν περίπου 9 κομμάτια. Αν και σοκολατένιο, το brownies αυτό είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και μικροστοιχεία. Σούπερ υγιεινό και θρεπτικό. Ακόμα και αν δε σου αρέσει το αβοκάντο, αυτή η συνταγή μπορεί να σου αλλάξει γνώμη. Δοκίμασε το!
Tips:
- Όσο πιο ώριμη η μπανάνα τόσο πιο γλυκό θα γίνει το brownies.
- Αν θέλεις να μην είναι τόσο έντονο το αβοκάντο περίμενε να κρυώσει 10-15 λεπτά πριν το κόψεις.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κλασικό αλεύρι ή τη λευκή ζάχαρη παρόλα αυτά με τις παραλλαγές που σου έγραψα κάνεις πιο υγιεινό το γλυκάκι.
Κάθε κομμάτι αντιστοιχεί σε 150 θερμίδες,4γρ πρωτεΐνη, 6,4γρ λιπαρά, 21γρ υδατάνθρακες.
Ευχαριστώ πολύ τη Γιούλικα που μου επέτρεψε να δημοσιεύσω τη συνταγή της, η πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδώ
Μπορεί να σε ενδιαφέρει και αυτό:
