Τι κάνεις αν έχεις ένα μήλο που έχει μαλακώσει ή έχεις απόθεμα μήλων, βρε παιδί μου; Κάνεις soft cookies μήλου! Και επειδή θες να δώσεις και κάτι πιο υγιεινό στο παιδάκι σου ή δεν τα πας καλά με την ζάχαρη, το κάνεις sugar free.
Απ’ τις συνταγές που έχω λατρέψει, την κάνω ξανά και ξανά και ξανά. Από τις ωραίες ανακαλύψεις στις μαμαδο-ομάδες διατροφής(όχι, δεν είναι δικιά μου η συνταγή)και βασικά όχι δικιά μου ανακάλυψη , της φίλης μου της Εύης που ξεψάχνιζε κάτι τέτοιες συνταγές. Την ευχαριστώ πολύ λοιπόν, γιατί με έχει σώσει.
Όταν θέλω ένα σνακ στα γρήγορα ή κάτι με τον καφέ μου(γιατί είμαι και κεϊκο-μπισκοτού, να μην το ξεχνάμε!) και επειδή συνήθως ένα μηλαράκι θα υπάρχει στο σπίτι μου, πετάω στα γρήγορα-κυριολεκτικά στα γρήγορα- τα cookies μου.
Λίγα υλικά , ανακατεμένα όλα μαζί χωρίς μίξερ και 10 λεπτά στον φούρνο. Έτοιμα!
Υλικά:
1 μήλο τριμμένο (είτε στον τρίφτη, είτε στο multi)
- 100γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
- 150γρ. μέλι(περίπου 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας, αν βαριέσαι να μετράς όπως εγώ)
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, το αλεύρι τελευταίο. Επειδή ενδέχεται το μήλο ή το αυγό να είναι μεγάλα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι. Το μείγμα μας πρέπει να είναι παχύρευστο και να ‘κάθεται’ πάνω στο κουτάλι.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι βάζουμε ένα-ένα τα cookies μας. Προσοχή να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά. Καλύτερα αν δεν μας φτάνει ένα, να χρησιμοποιήσουμε κι άλλο ταψί από το να τα στριμώξουμε.
Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Έτοιμα!Βάλε καφέ και απόλαυσε τα!
Tip: Αν δε τα πας καλά με το μέλι μπορείς να το αντικαταστήσεις με 150γρ. καστανή ζάχαρη.
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν: