Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη

Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη

Πεντανόστιμο κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη.

Δοκιμάστε την πιο υγιεινή εκδοχή του κέικ μπανάνας, χωρίς ζάχαρη. Ιδανικό σνακ για παιδιά αλλά και για όσους απέχουν από τα γλυκά. Όπως έχω πει λατρεύω κέικ και μπισκότα. Στο σπίτι μου συνήθως δε προλαβαίνει να τελειώσει το ένα, φτιάχνω το άλλο. Αλλά, κάτι από τη μια η θέληση μου να μειώσω τη ζάχαρη στη ζωή μου, κάτι από την άλλη η μύηση μου στις μαμαδο-ομάδες παιδικής διατροφής με οδηγούν σε πιο υγιεινές επιλογές. Επίσης δε μου αρέσει να παιδεύομαι στη κουζίνα, γι’ αυτό και η συνταγή που σας έχω γίνεται χωρίς μίξερ, στα γρήγορα και με  λίγα υλικά! Βέβαια δεν βγαίνει μεγάλη ποσότητα, αλλά είναι όση χρειάζεται για να φαγωθεί όσο είναι φρέσκο και να μην μείνει ψίχουλο!

Υλικά:

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κούπα σταγόνες κουβερτούρας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ρουμι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Βάζουμε και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με το πιρούνι. Ρίχνουμε μέσα το αυγό, το λάδι , το εκχύλισμα βανίλιας ( ή το ρούμι) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί . Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα φορμάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο ( ή ακόμα καλύτερα σε ένα φορμάκι σιλικόνης που δεν χρειάζεται  αλεύρωμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  170οC για 40-45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο καρφώνουμε με ένα μαχαιράκι για να δούμε αν θα βγει στεγνό. Αν όχι ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Και είναι έτοιμο!

Και κάποια μικρά tips:

Tip No1: Αν οι μπανάνες είναι μικρές χρησιμοποιήστε 3 αντί για 2. Αν οι μπανάνες δεν είναι ώριμες το κέικ μας θα βγει σφιχτό. Να θυμάστε όσο πιο ώριμες, τόσο πιο αφράτο το κέικ.

Tip No2: Ψήνουμε το κέικ στη πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου καθώς φουσκώνει  και δεν αρπάζει από πάνω.

Tip No3: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σταγόνες κουβερτούρας με ξηρούς καρπούς ή να τις παραλείψουμε εντελώς.

Tip No4: Αν είμαστε του λίγο πιο γλυκού τότε μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. μέλι, το οποίο το λιώνουμε πριν να το προσθέσουμε στο μείγμα. Το έχω δοκιμάσει και έτσι και είναι εξίσου πεντανόστιμο!

Καλή επιτυχία!

This Post Has 3 Comments

  1. Καλησπέρα.
    Έκανα το κεικ μπανάνα και μου βγήκε νωπό. Όχι στεγνο και το έψησα στους 170 σχεδόν 1. 5 ώρα γιατί δεν γινόταν. Τι φταίει; τι έκανα λάθος;

    1. Αλήθεια; Δεν μου έχει τύχει όσες φορές και να το έκανα!Ήταν απλά νωπό ή άψητο; Δες, γενικά μια υγρασία θα την έχει λόγω της μπανάνας. Μην περιμένεις να βάλεις ένα μαχαιράκι και να βγει εντελώς στεγνό. Επίσης αν οι μπανάνες που έβαλες ήταν πολύ μεγάλες θα είχε επιπλέον υγρασία. Και σε φούρνο που αργεί, πάνω από μια ώρα δε νομίζω να χρειάζεται. Αν θες ξαναδοκίμασε το με μικρότερες μπανάνες

    2. Περιμένω να μου πεις νεα!

Leave a Reply

Close Menu