Μη σταματάς να ονειρεύεσαι!

Follow my blog with Bloglovin

stars dreams μη σταματάς να ονειρεύεσαι
Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Μη σταματάς να ονειρεύεσαι, αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει. Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν μου την έχουν δώσει, αν την έχω διαβάσει κάπου ή απλά το έβγαλα από το μυαλό μου. Είναι κάτι όμως που αγγίζει πολύ και με εμπνέει, τόσο, που το έχω κάνει μότο μου.

‘Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει’  θα έπρεπε να είναι ενδεχομένως το πρώτο άρθρο για φέτος στο blog, έτσι για να μπει καλά η χρονιά. Αλλά δε πειράζει πάντα υπάρχει χρόνος, αν υπάρχει διάθεση!

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε στο μυαλό μου μέχρι που έπεσα πάνω στο #blogchallenge της αγαπημένης μου Άλκηστις από το Little Hope Flags κι έτσι μου έδωσε αφορμή για να μοιραστώ κάτι από τον εαυτό μου. Έτσι να γνωριστούμε καλύτερα σιγά-σιγά.

Δε ξέρω για σένα, εμένα πάντως μου αρέσει όταν πέφτω πάνω σε quote, συμβουλές, coaching approaches, γενικότερα σε inspirational stuff(εδώ αισθάνομαι τραγική γιατί δε ξέρω να το αποδώσω στα ελληνικά!) που με κάνουν να χαμογελάω, να εμπνέομαι, να θέλω να τα εντάξω στη καθημερινότητα μου. Μόνο που μέχρι να φτάσει  το βράδυ έχω ξεχάσει τι ήταν αυτό που διάβασα-άκουσα. Μου μένουν τελικά μόνο αυτά που με έχουν αγγίξει πραγματικά.

Από τις λίγες συμβουλές που μου έμειναν τελικά, είναι αυτή και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σου:

 Μη σταματάς να ονειρεύεσαι,

 Και μη γελάς σκεπτόμενος-η ότι τα όνειρα είναι άπιαστα, γίνονται! Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει από τη δική μου ζωή.

Προσωπικά δε θέτω στόχους, κάνω όνειρα. Μου αρέσει περισσότερο σαν ιδέα να κυνηγάω τα όνειρα μου παρά να θέτω στόχους, λεπτομέρειες ίσως, αλλά μου φαίνεται λίγο πιο κρύο, λίγο πιο μακριά από το ρομαντικό Ιχθύ που με κυριεύει που και που, λίγο πιο ξένο.

Ας σου μιλήσω  λίγο για τα δικά μου όνειρα για να στο δώσω καλύτερα.

Μικρή είχα όνειρο να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Δεν φανταζόμουν βέβαια ότι δε θα είναι τόσο εύκολο, αλλά είπαμε όνειρα κάνουμε! Οκ, δεν έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο(ακόμα!) , αλλά ταξιδεύω όσο μπορώ. Ίσως για άλλους λίγο , ίσως για άλλους πολύ, για μένα σίγουρα περισσότερο απ’ ότι περίμενα αλλά και δυνατή για να συνεχίσω να το κάνω.

Είχα όνειρο να γίνω χορεύτρια. Δεν εννοώ ότι το κάνω επαγγελματικά. Αλλά το αγαπάω, το ζω, είναι τρόπος εκτόνωσης και διασκέδασης, τρόπος ζωής . Αν σκεφτείς ότι χορεύω 10 χρόνια, ταξίδευα μόνο για να πάω να χορέψω, έτρεχα σε σεμινάρια, μαραθώνιους και φεστιβάλ, ξόδεψα απίστευτες εργατοώρες(θα μπορούσα να παίρνω μεροκάματο!)  και έφτασα ακόμη και μέχρι το Μπουένος Άιρες για χορό. Κατάφερα να βρεθώ σε μεγάλες πίστες, να χορέψω με ανθρώπους που έβλεπα μόνο στο you tube, να γνωρίσω άλλους τόσους καταξιωμένους  ανθρώπους . Να πάρω μέρος σε παραστάσεις, να διοργανώσω η ίδια event και φεστιβάλ(από όπου και η φώτο). Να παραδίδω μαθήματα, μάλλον καλύτερα, να μεταφέρω τις γνώσεις μου σε άλλους . Οπότε, ναι, στο δικό μου μυαλό είμαι χορεύτρια, έτσι και μόνο για το όνειρο.

μη σταματάς να ονειρεύεσαι, mi stamatas na oneireuesai
Me & my dreams

Δημιούργησα αυτό εδώ το μπλογκ. Όταν ανακάλυψα τα μπλογκ(επί εποχή cosmopolitan φαντάσου) ονειρεύτηκα να κάνω και εγώ ένα, έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Δε ξέρω τι με κρατούσε πίσω, η αναβλητικότητα μου, αν θα μπορούσα να γράψω (σκράπας στην έκθεση, γαρ), ανασφάλεια; Όπως και να έχει έφτασε η στιγμή που το έκανα και το χαίρομαι πολύ. Οκ, δεν είμαι και η σουπερ μπλόγκερ , αλλά το τόλμησα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Ονειρεύτηκα να έχω ανθρώπους γύρω μου που να εμπιστεύομαι, που να πορεύομαι μαζί τους, να περνάω καλά να μη σταματάμε στη κουβέντα και στον καφέ αλλά να δημιουργούμε και να κάνουμε πολλά πράγματα  μαζί. Θα μου πεις ότι όλοι το έχουμε αυτό και θα σου πω «Τέλεια! δεν είναι υπέροχο;»

Ονειρεύτηκα να έχω τρέλα στη ζωή μου. Και από τρέλα, δραστηριότητες, πάρτι και event(που είναι η καλύτερη μου), είμαι γεμάτη και χαρούμενη. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι φίλοι μου αλλά και όλοι οι άνθρωποι που διάλεξα να περιτριγυρίζομαι. Θα μου πεις μπορεί να είναι ηλίθιο αυτό για κάποιους αλλά θα σου πω ότι για μένα ήταν ζωτικής σημασία όνειρο.

Ονειρεύτηκα να είμαι αυτό το τυπάκι που έστω και λίγο είμαι!

Μη σταματάς να ονειρεύεσαι για όλα αυτά που θες να γίνουν, για το πώς φαντάζεσαι τον κόσμο σου, τη καθημερινότητα σου. Πως θέλεις να είσαι σαν άνθρωπος, που θέλεις να φτάσεις. Ονειρέψου που θες να ταξιδέψεις , τι θέλεις να πετύχεις, πως θα ήθελες τη ζωή σου.

Όχι, μπορεί να μη γίνουν όλα όπως τα έχεις σκεφτεί, αλλά έχεις μια εικόνα του τι θέλεις και για ποια πράγματα χρειάζεται να δουλέψεις με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Μην απογοητεύεσαι αν δεν πραγματοποιηθεί το όνειρο σου, θα έχει κάνει τη διαδρομή σου και τη ζωή σου πιο ευχάριστη, πιο πλούσια , πιο ζωντανή. Θα σε έχει γεμίσει όρεξη και αισιοδοξία. Και αν τα καταφέρεις πες ένα μπράβο στον εαυτό σου και συνέχισε!

Θα με πιστέψεις ότι είμαι ρεαλίστρια; Ναι, ξέρω ότι δεν ζω σε έναν τέλεια πλασμένο κόσμο όπου όλα είναι ροζ. Παρόλα αυτά είμαι άνθρωπος που θέλω να ελπίζω, να προσπαθώ και να ονειρεύομαι.

Αν έχω κι άλλα όνειρα; Η απάντηση σε αυτό είναι «Πολλά!». Αν έγιναν όλα αυτά που ονειρεύομαι; Σίγουρα όχι… τουλάχιστον μέχρι να κάνω και sky-diving! Πάντως ξέρω ότι είμαι εδώ και κυνηγάω τα όνειρα μου. Στη πορεία άλλα τα αφήνω γιατί δε μου κάνουν πια και ξεκινάω άλλα γιατί δημιουργούνται νέα όνειρα. Άραγε τα όνειρα σταματάνε ποτέ;

Τι κι αν το όνειρο σου θεωρείς ότι είναι κάτι άπιαστο, και μόνο η προσπάθεια για να το πλησιάσεις σε γεμίζει και σε κάνει ευτυχισμένο. Οπότε,

Μη σταματάς να ονειρεύεσαι

Εσένα ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Αν θες να δεις και διαβάσεις κι άλλες συμβουλές που μπορεί να σε εμπνεύσουν ή αν θες να πάρεις μέρος στο blogchallenge της αγαπημένης μου Άλκηστις μπες στο μπλογκ της Little Hope Flags, εδώ.

Χαιρετισμούς από τον κόσμο μου!

mh stamatas na oneireuesai, μη σταματας να ονειρεύεσαι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

Next PostRead more articles

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

This Post Has 4 Comments

 1. Little Hope Flags

  Πολύ ωραία η συμβουλή σου Κική!
  Κι εγώ λιγάκι ονειροπόλος (και εγώ ψαράκι!), από μικρή χαμένη στις φαντασιώσεις μου, να μεταφέρομαι σε άλλους κόσμους, πολλά χιλιόμετρα μακριά από εκεί όπου βρισκόμουν. Όμως τα όνειρα έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός, ότι υπάρχεις, ότι είσαι εκεί, ότι μπορείς να φτάσεις εκεί που έχει πάει ήδη το μυαλό σου!
  Σου εύχομαι ΠΟΛΛΑ ταξίδια και ΠΟΛΛΕΣ εμπειρίες, γεμάτες με εκπληρωμένα όνειρα!
  Και ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή 🙂
  Άλκηστη

  1. mamacanfly

   Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου και σε εσένα εύχομαι τα καλύτερα. Και σε ευχαριστώ, όπως έγραψα και στο άρθρο, γιατί ήταν αφορμή να μοιραστώ κάτι δικό μου. Και στα επόμενα λοιπόν!

 2. Ντενια

  “Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας…γιατί αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς.”
  Κάπου το είδα , η κάποιος μου το είπε, δεν θυμάμαι, θα σε γελάσω ….αλλά αυτό μου ήρθε πρώτο στο μυαλό μόλις διάβασα την συμβουλή σου.
  Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που δεν ονειρεύεται, σίγουρα δεν υπάρχει ζωή χωρίς τα όνειρα.
  Μπράβο σου. Αγαπώ τους ονειροπόλους…

  1. mamacanfly

   Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.Και εγώ νομίζω ότι τα όνειρα είναι αυτά που σου δίνουν κίνητρο για οτιδήποτε. Το μότο σου μου αρέσει πολύ, έτσι είναι, όταν κοιτάς κάπου και προσπαθείς να φτάσεις εκεί που κοιτάς σίγουρα θα τα καταφέρεις. Αλλά και αν δεν τα καταφέρεις θα έχεις κερδίσει πολλά.

Leave a Reply