Βιβλιο-πρόταση: Τι Σκέφτεται Το Παιδί Μου;

Τι σκέφτεται το παιδί μου

Με τα βιβλία parenting πως τα πάμε; Δε ξέρω αν έχεις διαβάσει ή όχι και σε περίπτωση που έχεις διαβάσει αν σου άρεσαν ή τα απέρριψες. Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκεις σου έχω μια εξαιρετική πρόταση .Το «Τι σκέφτεται το παιδί μου» της Tanith Carey των εκδόσεων Ψυχογιός.

Σίγουρα δεν έχω διαβάσει τα πάντα, έχω διαβάσει όμως αρκετά βιβλία γονεϊκότητας και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως το συγκεκριμένο είναι από τα καλύτερα. Γραμμένο με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο, δομημένο προοδευτικά και πολύ ωραία οργανωμένο. Σίγουρα δε σε κουράζει και βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον σε κάθε σελίδα.

Η συγγραφέας έχει συγκεντρώσει 100 φράσεις που λένε τακτικά τα παιδιά, αναλύει τι ακριβώς κρύβεται  πίσω από αυτές τις φράσεις, τι υπάρχει στο μυαλό τους και πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Επίσης, χρησιμοποιώντας καθημερινά σενάρια και συμπεριφορές που μπορεί να μπλοκάρουν παιδιά και γονείς, δίνει ενδεχόμενες λύσεις βασιζόμενη στην ηλικία και την ωριμότητα του εγκεφάλου του παιδιού για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις καταστάσεις. Δικαιώνει απόλυτα το τίτλο πρακτική παιδοψυχολογία για σύγχρονους γονείς.

Αναφέρεται σε ηλικίες 2 έως 7 χρονών αλλά σίγουρα διαβάζοντας το μπορείς να κατανοήσεις συμπεριφορές και μεγαλύτερων παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, θα σου πω τι μου άρεσε:

  • Ξεκινάει βοηθώντας εσένα ως γονιό, βάζοντας σε να σκεφτείς ποιες είναι οι αξίες που θέλεις να περάσεις στα παιδιά σου και δίνει τροφή στο ζευγάρι για να επικοινωνήσουν στο θέμα της ανατροφής των παιδιών τους αλλά και να κάνουν μια ανασκόπηση  στη δική τους παιδική ηλικία.
  • Τα κεφάλαια είναι χωρισμένα ανά ηλικία οπότε δε χρειάζεται να διαβάσεις τα πάντα για να πάρεις κάτι που σε ενδιαφέρει. Προσωπικά θεωρώ ότι τα βιβλία γονεϊκότητας δε μπορείς να τα ξεπετάξεις με την πρώτη φορά, γι’ αυτό και τα γεμίζω σημειώσεις που θέλω να ξαναδιαβάσω για να φρεσκάρω τη μνήμη μου. Με το συγκεκριμένο βιβλίο έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις το ηλικιακό φάσμα που σε ενδιαφέρει άμεσα και τα υπόλοιπα αργότερα, όπως επίσης να ανατρέξεις πολύ εύκολα στο σημείο που σε ενδιαφέρει.
  • Επίσης, χωρίζεται σε υποενότητες με τις φράσεις-κώδικες που χρησιμοποιεί το παιδί έτσι μπορείς να ανατρέξεις στη συγκεκριμένη ενότητα και να πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις.
  • Είναι γραμμένο σε απλό ύφος και αντίθετα με πολλά χαοτικά βιβλία parenting δεν σε κουράζει και σε περνάει απευθείας στην ουσία.

Από το οπισθόφυλλο:

Μάθετε τι πραγματικά εννοεί το παιδί σας όταν σας λέει «Κοίτα τι έκανα!», «Μα δεν είμαι κουρασμένος» ή «Με ντροπιάζεις».

Αναλύοντας πάνω από 100 καθημερινές καταστάσεις, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού σας, να κατανοήσετε τα συναισθήματα του και να υιοθετήσετε την καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση του.

Θα ανακαλύψετε τα ορόσημα που περνά το παιδί σας από τις ηλικίες των 2 έως 7 χρονών, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε βασικά θέματα που σας απασχολούν, όπως τα πείσματα, η αντιζηλία μεταξύ αδερφών, δυσκολίες στον ύπνο, ασφάλεια στο διαδίκτυο και πολλά ακόμη.

Συντονιστείτε με τις ενδόμυχες σκέψεις του παιδιού σας και γίνετε ο γονιός που θα θέλατε να είστε.

Σίγουρα είναι μια καλή επένδυση για την γονεϊκή σας βιβλιοθήκη. Ένα καλό βιβλίο για να ξεκινήσετε αν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα αλλά δε ξέρετε από πού να το πιάσετε, αλλά και να δώσετε μια ακόμη ευκαιρία αν δεν είστε λάτρης των βιβλίων parenting.Προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

τι σκέφτεται το παιδί μου

Τι σκέφτεται το παιδί μου;

Συγγραφέας: Tanith Carey

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελίδες: 224

Μπορεί να σας ενδιαφέρει .Βιβλιοπρόταση: Οδός Χαράς.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply