Βιβλιοπρόταση: Οδός Χαράς

Οδός  Χαράς της Hidley Kate.

Τα τελευταία βιβλία που έπεσαν στα χέρια μας ήταν η όμορφη σειρά «Οδός Χαράς» και πλήρως εναρμονισμένη με τον τίτλο ήταν και η αντίδραση της μικρής όταν τα πρωτοδιαβάσαμε.

Οι ήρωες μέσα από τη καθημερινότητα τους μας δίνουν την ευκαιρία να μπούμε στο κόσμο τους και να πάρουμε μέρος στις περιπέτειες τους. Όμορφη αφήγηση που κατευθύνει τους μικρούς αναγνώστες σε ποιο σημείο να ψάξουν τις εκπλήξεις που κρύβονται στις σελίδες και εξάπτει τη φαντασία τους.

Αν και πλέον στο σπίτι μας διαβάζουμε βιβλία και για μεγαλύτερα παιδιά δεν παύουν τα βιβλία με τα παραθυράκια και τα κινούμενα μέρη να έχουν τη δική τους μαγεία. Η Θεοδώρα ήθελε να τα διαβάσουμε ξανά και ξανά, τι κι αν δεν ήταν έκπληξη πλέον αυτό που κρύβονταν από κάτω, η χαρά της ανακάλυψης ήταν η ίδια όπως και την πρώτη φορά.

Ενώ η μαμά έχει να πει πως οι ιστορίες είναι καλογραμμένες, το χαρτί εξαιρετικής ποιότητας και η εικονογράφηση είναι από τις ωραιότερες που έχω δει σε τέτοιου τύπου παιδικά βιβλιαράκια.

Τα βιβλία με τις κρυμμένες εικόνες και τα παραθυράκια εξάπτουν τη φαντασία, ενθαρρύνουν  τα παιδιά να ψάξουν και να ανακαλύψουν, ενώ επιπλέον ενισχύουν τη σκέψη, τον συντονισμό ματιού-χεριού και την λεπτή κινητικότητα.

Από τα οπισθόφυλλα:

«Οδός Χαράς: Τι φέρνει ο ταχυδρόμος;»

Αυτό το ηλιόλουστο πρωινό στην οδό Χαράς ο ταχυδρόμος Τιμόθεος Προβοσκίδης έχει πολλά δέματα να παραδώσει! Μπορείς να τον βοηθήσεις;

«Οδός Χαράς: Μα που κρύφτηκαν όλοι;»

Απόψε, ανεβάζει την πρώτη της παράσταση η σχολή χορού της Παβλίνας Παύλοβα, όμως όλοι όσοι παίζουν στην παράσταση κάπου κρύφτηκαν. Μπορείς να βοηθήσεις την Παυλίνα να τους βρει;

Μπορείτε να τα βρείτε και τα δύο από τις εκδόσεις Πατάκη.

Οδός Χαράς

Συγγραφέας: Hidley Kate

Εικονογράφηση: Hidley Kate

Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη

Σελίδες :14

Ηλικία: 2+

featured, οδος χαράς

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply