Ο ξεχωριστός Μέλλιος

o ksexoristos mellios, ο ξεχωριστός μέλλιος, βιβλία, vivlia, books

Πόσο χάρηκα όταν πήρα αυτό το βιβλίο στα χέρια μου. Πρώτα απ’ όλα γιατί τη συγγραφέα Έφη Φωτεινού-κατά μαμαδο-blogger κόσμο Νουζέττα με φουντούκι- την λατρεύω(και αν διαβάσετε το blog της θα την λατρέψετε κι εσείς) και δεύτερον γιατί ο Μέλλιος της είναι πολύ ξεχωριστός.

Ο Μέλλιος ο μικρός κόκκινος ιππόκαμπος είναι διαφορετικός από τους άλλους ιππόκαμπους καθώς έxει δυο μικρά πτερύγια πλάτης αντί του ενός μεγάλου. Δεν μπορεί να κολυμπήσει γρήγορα και αυτό είναι απαγορευτικό για να συμμετέχει στο παιχνίδι και να κάνει παρέα με τους υπόλοιπους ιππόκαμπους. Ο ίδιος αισθάνεται μειονεκτικά και ότι υστερεί. Στους ξεχωριστούς όμως συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα!

Λόγω αυτής του της ιδιαιτερότητας γνωρίζει την Ιόλη , τη μικρή νεράιδα. Καλείται να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της και με γενναιότητα την προστατεύει από τους κινδύνους της θάλασσας χάρη στη προσαρμοστικότητα του.  Μέσα από την περιπέτεια αποκτάει πίστη στον εαυτό του και βλέπει πώς η αδυναμία του δεν είναι εμπόδιο.

Αυτό το παραμύθι γεννήθηκε όταν ένα βράδυ ένα παιδάκι θέλησε να τον κοιμίσει η μαμά του με μια δική της ιστορία. Η μαμά του επινόησε μια τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, την αυτοεκτίμηση, την προσαρμοστικότητα, την πίστη στον εαυτό μας.  Έτσι γεννήθηκε ο Μέλλιος! Ο Μέλλιος που δεν γίνεται να μην δεν τον αγαπήσεις και ίσως να ταυτιστείς και μαζί του.

Σίγουρα το βιβλίο θα το αγαπήσετε γιατί είναι η ιστορία που κάθε μαμά θέλει να διηγηθεί στα παιδιά της! Γιατί ο σεβασμός στον εαυτό μας και στη διαφορετικότητα των άλλων είναι από τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορούμε και πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας.

Ένα υπέροχο βιβλίο που αξίζει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Α! Για να μην το ξεχάσω! Επίσης το βιβλίο θα το αγαπήσετε γιατί συνοδεύεται από audiobook με αφήγηση από την εξαιρετικότατη Λίνα Σακκά, την οποία δε χορταίνεις να ακούς να διηγείται την ιστορία του Μέλλιου. Τη μουσική έχει γράψει η Βίκυ Παπαηλιού ενώ η υπέροχη εικονογράφηση είναι του Παναγιώτη Τσαούση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Μέλλιος θα ήθελε να τρέχει σφαίρα, όπως όλοι οι ιππόκαμποι.

Όμως εκείνος δεν είναι σαν όλους τους άλλους ιππόκαμπους.

Τα δύο μικρά πτερύγια πλάτης που έχει αντί του ενός μεγάλου, τον κάνουν να κολυμπά αργά και αυτό τον στεναχωρεί και τον κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά.

Τι γίνεται όμως όταν αυτός, μόνος απ’ όλα τα πλάσματα του βυθού, συναντάει μια νεράιδα που μάλιστα χρειάζεται την βοήθεια του;

Μαζί της θα ζήσει την περιπέτεια που θα τον κάνει να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και τον ευατό του!

Ένα παραμύθι για την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας!

Συγραφέας: Έφη Φωτεινού

Εκδότης: Εκδόσεις Παρισιάνου

Εικονογράφος: Παναγιώτης Τσαούσης

Σελίδες:32

Ηλικία:6+

o ksexoristos mellios, ο ξεχωριστός μέλλιος, βιβλία, vivlia, books

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply