Βιβλιο-πρόταση: Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου.

Ενας τοίχος στη μέση του βιβλίου, enas toixos sti mesi tou vivliou

Τι γυρεύει ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου; Τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του τοίχου και πόσο ασφαλής είναι η πλευρά που βρισκόμαστε; Στην άλλη πλευρά βρίσκεται κάτι που μπορεί να μας βλάψει ή φοβόμαστε αυτό που δεν γνωρίζουμε;

Ένας τοίχος χωρίζει το βιβλίο στη μέση . Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο μικρός ήρωας-ιππότης, ο οποίος προσπαθεί να επισκευάσει τον τοίχο από τον οποίο έχει πέσει ένα τούβλο. Είναι πολύ χαρούμενος γιατί η δική του πλευρά του τοίχου είναι ασφαλής. Έτσι πιστεύει τουλάχιστον.

Στην άλλη πλευρά του τοίχου υπάρχουν ένας τίγρης, ένας ρινόκερος, ένας γορίλας και το χειρότερο ένας γίγαντας. Τι γίνεται όμως όταν τελικά στη φαινομενικά ασφαλή πλευρά τα πράγματα εξελίσσονται αλλιώς και τελικά ο μικράς ήρωας βρίσκεται στην ‘επικίνδυνη’ πλευρά του βιβλίου. ‘Ήταν όλα όπως τα νόμιζε ή όχι;

Ο βραβευμένος συγγραφέας και εικονογράφος Jon Agee παίζει έξυπνα με την εικονογράφηση και την αφήγηση. Εξηγεί στα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και ότι ίσως ο κίνδυνος έρχεται από εκεί που δεν τον περιμένεις, ενώ ίσως αφήνουμε τις προκαταλήψεις και τον φόβο για το άγνωστο να μας καθοδηγεί.

Αν και το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 4+ μπορεί άνετα να διαβαστεί και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας καθώς οι εικόνες εξιστορούν από μόνες τους την υπόθεση.

Από το οπισθόφυλλο:

Ο τοίχος στη μέση αυτού του βιβλίου υποτίθεται ότι προστατεύει τη μια πλευρά του βιβλίου από την άλλη. Υποτίθεται.

Τίτλος: Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου

Εκδότης: Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Συγγραφές&Εικονογράφος: Jon Agee

Σελίδες: 44

Ηλικίες:4+

ένας τοίχος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply