Τι δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια έγκυο Vol.2

prergnancyphotoshoot, έγκυος, pregnant, featured

Έφτασε το σίκουελ “Τι δε πρέπει ποτέ να πεις σε μια έγκυο vol.2” . Ο λόγος που ήρθε το part2 είναι η μεγάλη απήχηση και επιτυχία του “Τι δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια έγκυο vol.1”, το οποίο έγινε από τα αγαπημένα  άρθρα αυτού εδώ του blog.

Όταν δημοσίευσα το πρώτο πoστ πολλές από εσάς μου στείλατε μήνυμα με ‘πετυχημένες’ ατάκες που ακούσατε κατά τη δική σας εγκυμοσύνη. Σε συνδυασμό με κανά- δυο ‘θανατηφόρες’ ατάκες που άκουσα εγώ με οδήγησαν αναπόφευκτα στο να γράψω και δεύτερο άρθρο για όλα αυτά τα ‘ωραία’ που ακούμε στην εγκυμοσύνη.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να γράψω το άρθρο γέννησα κιόλας, αλλά δεν έχει σημασία καθώς όλες οι ‘ατάκες’ παραμένουν αθάνατες και έτοιμες να επαναχρησιμοποιηθούν αλύπητα στην επόμενη εγκυούλα. Δε φτάνει δηλαδή που έχει να διαχειριστεί το άγχος και τις ορμόνες της πρέπει να ακούει και τα ‘αστειάκια’ των άλλων.

Σου εμπλουτίζω λοιπόν τη λίστα για να ξέρεις,

Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια έγκυο:

«Μπύρες ή έγκυος;»

Κι όμως, ναι, κάποιος μου το πέταξε και αυτό. Καλά άκουσες, κλείσε το στόμα τώρα! Κάπως έτσι παγοκολόνα έμεινα και εγώ με αυτό που είχα ακούσει. Δεν ξέρω αν πάγωσα από τα νεύρα μου ή από το κρύο, έως παγωμένο αστείο. Διένυα τον τελευταίο μήνα της κύησης μου και η αλήθεια ήταν ότι η κοιλιά μου δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, όπως σε όλη την εγκυμοσύνη μου άλλωστε, οπότε ενδεχομένως αν κάποιος δε με είχε προσέξει ίσως να μην είχε καταλάβει ότι ήμουν έγκυος. Βέβαια, θεωρώ ότι σε εκείνη τη φάση ήταν εμφανές ότι η κοιλιά μου ήταν εγκυμοσύνης και όχι μπυροκοιλιά!

Οκ μεγάλε, ήθελες να πετάξεις κάτι για να γελάσουμε, να γελάσουμε όμως και οι δυο! Επειδή ο άνθρωπος που το είπε μου είναι κατά τα άλλα πολύ συμπαθής, νομίζω ότι απλά είχε μια άτυχη στιγμή. Μα αλήθεια μπύρες; Αστείο ή τραγικό;

«Εμένα η ξαδέρφη όταν ήταν έγκυος…»

«Που λες όταν η ξαδέρφη μου ήταν έγκυος είχε μόνιμα αναγούλες, δε μπορούσε να κοιμηθεί, ανέβαζε πίεση-ζάχαρο, έπαθε αναιμία και χίλια δύο άλλα στραβά μαζί.» Αλήθεια, στενοχωριέμαι πολύ για τη  ξαδέρφη σου και είναι κρίμα κάποιος να ταλαιπωρείται σε μια τόσο όμορφη διαδικασία, αλλά για ποιο λόγο νομίζεις ότι πρέπει να τα ακούσω όλα αυτά; οεο;

Η κατάλληλη στιγμή για να μάθω όλα τα προβλήματα της ξαδέρφης σου, της νύφης σου, του μπατζανάκη σου είναι στην εγκυμοσύνη μου; Έχω και εγώ τα δικά μου! Ξέρεις το να ακούω όλα τα στραβά και τα άσχημα δε θα με βοηθήσουν κάπου. Για τη ψυχολογία της εγκύου δε σου μίλησε ποτέ κανένας;

Εδώ υπάρχει και μια επιπλέον παγίδα. Αν η δική μου η εγκυμοσύνη δεν είναι τόσο καλή, και μακάρι όχι επικίνδυνη προς Θεού, δε θα ήθελα να ακούσω πως η ξαδέρφη σου στη δική της εγκυμοσύνη μόνο πεντοζάλη δεν χόρευε! Όσο και να μη θέλω θα μου βγει ένα μικρό παράπονο και θα αισθανθώ ένα τσιμπιματάκι ζήλιας που εγώ είμαι όλη τη μέρα αγκαλιά με τη λεκάνη της τουαλέτας.

«Εγώ όταν ήμουν έγκυος/γέννησα…»

Λοιπόν, τη δική σου εμπειρία εγκυμοσύνης ή γέννας θα ήθελα να την ακούσω μόνο σε περίπτωση που σε ρωτήσω! Το ξέρω ότι μπορεί να αναπόλησες τις στιγμές εκείνες ή να θέλεις να πεις κάπου τον πόνο σου αλλά να ξέρεις πως εγώ ίσως να μην είμαι έτοιμη ή να μην θέλω να τον ακούσω! Ξέρεις, εκείνη τη στιγμή μπορεί να έχω στη καλύτερη περίπτωση νεύρα, οπότε γιατί θέλεις να τα βάλεις με μια συγχυσμένη εγκυούλα; Θέλεις να μου πεις κανένα μασάλι καλύτερα;

pregnancy, εγκυος, featured, pregnant
My pregnancy photoshoot

«Εσείς οι νέες μαμάδες!»

Ναι, εμείς οι νέες μαμάδες, τι; Εδώ  και πάλι χτυπάει η θεία Μαρούλα αφού ήδη έχει ξεστομίσει τη κλασική ερώτηση «Πώς θα το πείτε το παιδί;» και συνεχίζει «Εσείς οι νέες μαμάδες είστε πολύ ευαίσθητες, ευέξαπτες, τα θέλετε όλα τέλεια»… και άλλα τέτοια . Μιας και φαντάζομαι ότι όλες οι παλιές μαμάδες ήταν κάτι διαφορετικό; Οκ, μπορεί να ήταν διαφορετικά κάποια πράγματα αλλά αλλάζει το άγχος, οι σκέψεις ή η αγωνία; Θεία Μαρούλα, μήπως ο θείος δεν έχει βαρηκοΐα τελικά;!

«Αγόρι/ κορίτσι είναι; Δε πειράζει!»

(Αυτό συνήθως το ακούς όταν έχεις ήδη ένα αγόρι και πας για δεύτερο αγόρι ή αντίστοιχα το πρώτο σου είναι κοριτσάκι και ετοιμάζεσαι για δεύτερο κορίτσι ή τρίτο!)

Ναι, το ξέρω ότι δε πειράζει. Δεν θα έχει τρία πόδια και τέσσερα μάτια(φτύσε τον κόρφο σου!) οπότε σίγουρα δεν πειράζει! Πέραν του ότι το μόνο που σκέφτομαι η εγκυούλα είναι να είναι ένα γερό μωρό, ποιος σου είπε ότι εγώ δε θέλω ένα, δύο, τρία… δεκαπέντε αγόρια;!

Είναι να ξέρεις το αντίστοιχα εκνευριστικό με το «Αχ, τι ωραία! Θα έχετε ένα και ένα/θα τα σετάρετε». Για αυτή την ατάκα αυτή ξεδίπλωσα τις γλαφυρές σκέψεις μου στο  άρθρο vol.1

«Πάχυνες! Πόσα κιλά πήρες;»

Όσα θέλω! Τις μπουκιές μου μετράς; Άλλωστε το να τρώω όσο θέλω είναι από τα πράγματα που απολαμβάνω στην εγκυμοσύνη. Άνοιξε η όρεξη μου, έχω τις ορμόνες μου, άλλαξε ο μεταβολισμός μου, έχω τη κατακράτηση και από πάνω και εσένα με τις όχι και τόσο κομψές ερωτήσεις σου! Πότε θα βρω ξανά ευκαιρία να φάω 4 προφιτερόλ και να πω «Δε φταίω εγώ, το μωρό ήθελε γλυκάκι σήμερα!»

 Εξάλλου οι βασικοί κανόνες savoir vivre προστάζουν ότι απαγορεύεται να κάνεις αυτή την ερώτηση σε μια γυναίκα όπως και να ρωτήσεις για την ηλικία της!

«Δεν πειράζει»

(όταν αυτή η ατάκα πέφτει μετά την ανακοίνωση ότι περιμένεις το τρίτο, τέταρτο … παιδί)

Πειράζει-δε πειράζει, δεν αλλάζει κάτι! Εγώ είμαι έγκυος, χαρούμενη και ταυτόχρονα προβληματισμένη, ευτυχισμένη, αγχωμένη και χίλια δύο. Μπορεί να ήθελα ένα ακόμη παιδάκι , μπορεί απλά να έτυχε, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει με το καλό να έρθει και αυτό στον κόσμο.

Και στο κάτω κάτω να πειράζει ποιον, εμένα; Πάντως σίγουρα εσένα δε σου πέφτει λόγος.

Όπως κατάλαβες σε οποιαδήποτε περίπτωση μια γυναίκα με ορμόνες και δη εγκυμονούσα δε μπορείς να τη πιάσεις από πουθενά. Αυτή μπορεί να είναι μια κλασική άκαιρη ανδρική σκέψη  όμως εδώ μπορεί να έχει μια βάση. Οπότε σε οποιαδήποτε περίπτωση σκέψου λιγάκι πριν ξεστομίσεις κάτι που δεν πρέπει. Ακόμα καλύτερα σου έχω έτοιμο τι πρέπει να πεις: « Με το καλό» !

Φίλη μου εγκυούλα, αγωνιστικούς χαιρετισμούς και πάλι «Με το καλό!»

Ελπίζω να κατάφερα μέσα σε δύο άρθρα να καλύψω αρκετές ‘θανατηφόρες’ ατάκες . Όσο όμως κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι ανάμεσα μας φαντάζομαι πάντα υπάρχει χώρος και για άλλες και για εμένα η έμπνευση να γράψω και το «Τι δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μια έγκυο vol.3”!

pregnancy, featured, έγκυος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply