Πως να μεταφέρω το φαγητό του μωρού μου.

Photo by Boxed Water Is Better on Unsplash

Δε χρειάζεται να προβληματίζεσαι για τη μεταφορά του φαγητού του μωρού σου.

Τώρα πλέον που ο καιρός ανοίγει, πλησιάζει και το καλοκαιράκι  είναι ιδανική ευκαιρία  για βόλτες, εξορμήσεις στη φύση , μικρές αποδράσεις και γιατί όχι και ταξιδάκια. Βέβαια, με ένα μωρό η εκδρομή ή το ταξίδι  είναι δύσκολη υπόθεση όσον αφορά το φαγητό, πολλές φορές χρειάζεται να ετοιμάσεις κάτι από πριν. Αν όμως έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί σου και οργανωθείς κατάλληλα, δεν έχεις να αγχώνεσαι για τίποτα. Πάρε ιδέες :

  1. Θερμός. Απαραίτητο για να έχεις πάντα το φαγητό  ζεστό και έτοιμο για το παιδάκι σου. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα θερμός στην αγορά, ισοθερμικά, ανοξείδωτα και BPA free(χημική ένωση που χρησιμοποιείται κατά βάση για τη παρασκευή πλαστικών), πολλά έχουν και επιπλέον μόνωση. Διαβάστε τις προδιαγραφές, εξετάστε το μέγεθος και διαλέξτε αυτό που σας βολεύει. Κρατάει το φαγητό κρύο ή αντίστοιχα ζεστό για αρκετή ώρα ώστε να μπορέσετε να κάνετε την εκδρομούλα σας. Ένα θερμός 350ml είναι αρκετό για ένα γεύμα. Προσωπικά έχω ένα θερμός 350ml για τακτική χρήση και ένα πιο μεγάλο 500ml με πρόσθετα 2 δοχεία των 250ml όταν θέλω να μεταφέρω δύο γεύματα.
  2. Ισοθερμική τσάντα ή lunch bag. Δεν παίρνεις μαζί σου απλά ένα γεύμα μπορείς να πάρεις σνακ, φρούτα, νερό ή χυμό.  Αν θες να ενισχύσεις η διάρκεια συντήρησης προσθέτεις παγοκύστες στη τσάντα. Εναλλακτικά, αν δε σου βρίσκονται  πρόχειρες, τοποθετείς ένα μπουκαλάκι νερό στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει και μετά το βάζεις στη τσάντα αντί παγοκύστης. Τέλεια λύση για το καλοκαίρι και την παραλία.
  3. Κονσερβοποίηση. Αν θες να γλυτώσεις το μαγείρεμα στις διακοπές ή στο ταξίδι σου η κονσερβοποίηση είναι φανταστική λύση. Το φαγητό συντηρείται για μήνες στο ψυγείο! Επιπλέον δεν χρειάζεται να ψάχνεις τι θα αγοράσεις, από πού και να αγχώνεσαι για τη προέλευση των προϊόντων. Παίρνεις γυάλινα βάζα(αποκλειστικά) και τα αποστειρώνεις βράζοντας τα. Μαγειρεύεις κανονικά το φαγητό και μόλις είναι έτοιμο, όπως είναι ζεστό, το τοποθετείς στα καυτά βάζα( μη ξεχάσεις να φορέσεις γάντια!). Κλείνεις  με το καπάκι το βάζο και το γυρνάς κατευθείαν ανάποδα. Ο αέρας εγκλωβίζεται και το φαγητό περιμένει το ‘ποπ’ για να καταναλωθεί. Η κονσερβοποίηση είναι προτιμότερη αν σκοπεύετε να λείψετε μέρες, οπότε και θα χρειαστείτε αρκετά γεύματα. Επίσης, προτιμήστε το αν θα ταξιδέψετε με αυτοκίνητο καθώς πιθανότατα δε θα μπορέσετε να πάρετε μαζί σας τα βάζα αν ταξιδεύετε αεροπορικώς. Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί το βάζο καλό είναι το φαγητό να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών.
  4. Μπλέντερ. Τώρα αν το μωρό σου τρώει αλεσμένο το φαγάκι του, σίγουρα θα χρειαστείς και κάτι για να το αλέσεις, εκτός και αν αρκείσαι στο να το πατήσεις  με ένα πιρούνι. Μπορείς να έχεις το φαγητό  αλεσμένο από το σπίτι αν πρόκειται  να καταναλωθεί άμεσα, αλλά όση περισσότερη ώρα παραμένει αλεσμένο χάνει τη διατροφική του αξία. Αν όμως φύγετε πολυήμερες διακοπές το άλεσμα του φαγητού από πριν σίγουρα δε βολεύει. Ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα ραβδομπλέντερ, μιας και δε καταλαμβάνει πολύ χώρο.
  5. Ταπεράκια για σνακ. Επειδή σίγουρα θα χρειαστείτε και τα σνακ σας, τοποθετήστε τα σε ταπεράκια τα οποία μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε. Σωτήρια!
  6. Γάλα. Όσον αφορά τώρα το γάλα του μικρού σας σίγουρα αν θηλάζεις έχεις λύσει ένα πρόβλημα καθώς έχεις το φαγητό παντού μαζί σου! Στη περίπτωση που χρησιμοποιείς φόρμουλα θα χρειαστεί ένα επιπλέον θερμός για να κρατάει χλιαρό το νεράκι, παίρνεις μαζί σου  και το μπιμπερό ή το ποτηράκι που χρησιμοποιεί και έτοιμη.

Σε καμιά περίπτωση το φαγητό δε θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για  μια εκδομούλα ή ένα ταξίδι με ένα μωρό. Μπορεί να είναι πιο εύκολο από αυτό που έχεις στο μυαλό σου γιατί σίγουρα υπάρχουν λύσεις.

Εσείς έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο; Θα χαρώ να ακούσω νέες ιδέες!

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply