Ταξίδι με μωρό; Κι όμως μπορεί να είναι εύκολο.

Ταξίδι με μωρό

Ίσως το ταξίδι με μωρό φαντάζει βουνό. Εμείς δεν έχει πολύ καιρό που γυρίσαμε από το πρώτο ταξίδι με την μικρή μας, που έκανε τα πρώτα της γενέθλια στο εξωτερικό. Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι, είχαμε άγχος για το αν θα καθίσει η μικρή φρόνιμη στο αεροπλάνο, αν θα αντέξει τη πτήση ή τις πολλές μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Τελικά, όχι μόνο δεν συνέβησαν τα όσα αρνητικά σκεφτόμασταν αλλά τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε! Κατέληξα  λοιπόν, ότι το ταξίδι με ένα μωρό έχει πολλά θετικά.

Πρώτα απ’ όλα, δεν περιμένεις στην ουρά. Δεν κάναμε προσπάθειες  να χωθούμε μπροστά(ως Ελληνάρες που σέβονται τον εαυτό τους!), αλλά όπου μας έβλεπαν να περιμένουμε με το καρότσι,  μας φώναζαν για να εξυπηρετηθούμε. Κάπως έτσι παραδώσαμε το καρεκλάκι του αυτοκινήτου της μικρής  στο γκισέ, προσπερνώντας μια απίστευτα μεγάληηηηηηηηηηηηη ουρά και ταλαιπωρία. Πήγαμε κατευθείαν στον έλεγχο και μπήκαμε γρήγορα στο αεροπλάνο.

Όταν ταξιδεύεις με μωρό δικαιούσαι μια αποσκευή για το μωρό δωρεάν. Στο ταξίδι μας, όλως τυχαίως, η τσάντα του μωρού ήταν λίγο πιο φουσκωμένη από το συνηθισμένο! Επίσης, στις περισσότερες αεροπορικές, δικαιούσαι και ένα επιπλέον τεμάχιο εξοπλισμού(π.χ. καθισματάκι αυτοκινήτου)  πλην του καροτσιού και αυτό δωρεάν.

Τα ρουχαλάκια του μωρού  είναι τόσο μικρά που όσα και να πάρεις, μπορούν να χωρέσουν σε μια χειραποσκευή. Για τέσσερις μέρες που θα ήταν το ταξίδι μας, μόνο τη ντουλάπα ολόκληρη δεν έβαλα στη βαλίτσα και πάλι είχε χώρο. Ταξιδέψαμε με δύο χειραποσκευές, εκ των οποίων, η μια της μικρής ενώ η άλλη και για τους δυο μας!

Μπορείς να κουβαλήσεις το μωρό σε μάρσιππο. Όσο πιο μικρό το μωρό, τόσο πιο εύκολα. Έτσι μπορείς να πας οπουδήποτε. Άλλωστε τα περισσότερα μωρά τρελαίνονται να βρίσκονται στην αγκαλιά. Επίσης δεν θα έχεις το άγχος για να βρεις μέρη που είναι προσβάσιμα με το καροτσάκι. Ίσως είναι ένα θεματάκι ότι θα κουράζεσαι λιγάκι παραπάνω  με το κουβάλημα, αλλά γλυτώνεις από το «Μαμά, κουράστηκα, πότε θα καθίσουμε;».

Δεν το συζητώ ότι αν το μωρό θηλάζει, δεν αγχώνεσαι για το τι θα φάει το μωρό καθώς έχεις το φαγητό παντού μαζί σου. Αλλά ακόμη και να είναι σε φάση που τρώει, τα μωράκια μπορούν να χορτάσουν εύκολα με ένα μικρό σνακ που θα έχεις μαζί σου.

Τέλος, δεν πληρώνουν εισιτήριο σε μέσα μεταφοράς ούτε εισιτήριο για είσοδο σε μουσεία ή πολιτιστικούς χώρους. Και το πιο σημαντικό …δεν πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια, παρά μόνο τέλη και φόρους. Οπότε, ταξιδεύετε πολλοί, πληρώνετε λιγότερα!

Καλά ταξίδια λοιπόν!

 

Next PostRead more articles

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply