Πως να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες το μωρό σας

Πως να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες το μωρό σαςΘέλετε να μάθετε πως να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες το μωρό σας, που να φαίνονται επαγγελματικές; Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως έχω χαθεί άπειρες φορές στα άδυτα του pinterest για να χαζέψω υπέροχες φωτογραφίες με μικρά αγγελούδια. Μωράκια μέσα σε καλαθάκια ή να χουχουλιάζουν σε χνουδωτές κουβερτούλες. Μωράκια να κοιμούνται κουλουριασμένα γαλήνια ή να σε κοιτούν με μάτια γεμάτα ενθουσιασμό. Για να τραβήξετε και εσείς τέτοιες υπέροχες φωτογραφίες το μωρό σας, θα μοιραστώ μαζί σας κάποια απλά αλλά πολύ χρήσιμα μυστικά.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μέρος όπου το μωρό μας θα αισθάνεται άνετα και ταυτόχρονα θα είναι ασφαλές. Τους πρώτους μήνες που το μωράκι μας  δε γυρίζει ακόμα, το κρεβάτι είναι ιδανικό. Αλλιώς, είναι  καλύτερα να στήσουμε στο πάτωμα βάζοντας κάτω  μια κουβέρτα, ένα στρώμα ή ένα χαλί. Ενδεχομένως να χρειαστούμε μια καρέκλα ή μια σκάλα για έχουμε καλύτερη λήψη.

Επίσης, θα πρέπει το μέρος που επιλέξαμε να είναι φωτεινό. Το φως της ημέρας είναι το καλύτερο για να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα που να αναδεικνύει περισσότερο την αγνότητα του παιδιού και τη καθαρότητα του προσώπου του από το φυσικό φως. Αν μπορούμε στήνουμε κοντά σε κάποιο παράθυρο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, επιλέγουμε ένα μέρος όπου ο φωτισμός δεν θα δημιουργεί σκιές. Προσοχή στη δικιά σας σκιά όταν τραβάτε φωτογραφίες!

Αν τοποθετήσουμε αντικείμενα γύρω από το μωρό μας,  τα τοποθετούμε σε απόσταση ασφαλείας. Ιδιαίτερα, αν έχει αρχίσει να παίζει με τα χεράκια του, δε τοποθετούμε κοντά του μικροαντικείμενα που μπορεί να καταπιεί  ή να τραυματιστεί με αυτά.  Το καλύτερο  θα ήταν να υπάρχει και κάποιος άλλος στο χώρο για να προσέχει το μωρό  όσο εμείς φωτογραφίζουμε, καθώς δεν μπορούμε να τα κάνουμε και όλα ταυτόχρονα!

Επίσης βασικό, πριν στήσουμε το μωρό μας, είναι να τραβήξουμε μερικές δοκιμαστικές φωτογραφίες. Θα πρέπει να τσεκάρουμε αν είναι καλός ο φωτισμός ,αν είναι καθαρός ο φακός μας, αν χωράνε όλα μέσα στο πλαίσιο της φωτογραφίας και αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.   Δεν είναι βέβαιο ότι το μωράκι μας θα έχει την υπομονή να περιμένει για να τα τεστάρουμε όλα αυτά.   Σε περίπτωση όμως που δε μας άρεσε κάτι στις τελικές φωτογραφίες και επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι, να είναι καλά το Photoshop και οι άπειρες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών!

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε ότι με τη προϋπόθεση ότι το μωρό μας βρίσκεται σε καλή ημέρα! Να είναι ξεκούραστο, αλλαγμένο και ταϊσμένο.Δε θέλουμε να ταλαιπωρηθούμε ούτε εμείς ούτε το μωρό μας. Με ένα χαρούμενο και ευδιάθετο μωρό θα έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα.

Να θυμάστε όσο πιο απλή η φωτογραφία τόσο καλύτερα. Εξάλλου αυτό που κάνει υπέροχη μια φωτογραφία είναι ένα υπέροχο μωρό!

This Post Has 2 Comments

  1. Μου αρέσει και εμένα πολύ γενικά η ενασχόληση με τη φωτογραφία! Η Canon μου έχει πάρει φωτιά τα τελευταία 2 χρόνια, χαχα… Από τότε δηλαδή που γεννήθηκαν τα αγγελούδια μου. Όμως πάντα φοβόμουν τις “δύσκολες” στάσεις, είμαι και μόνη μου όταν τα φωτογραφίζω, οπότε οι πόζες τους είναι απλές! Απλές αλλά πολύτιμες. 🙂

    1. Εγώ πάλι τη φωτογραφία την ανακάλυψα με τη γέννηση της μικρής. Τόσο που ξεκίνησα μαθήματα!χαχαχα. Έχω κάνει διάφορα πειράματα, όλα όσα γράφω είναι δοκιμασμένα!

Leave a Reply

Close Menu