Πως να κάνετε τις διακοπές με νήπια πιο ξεκούραστες.

Διακοπές με νήπια

Διακοπές με νήπια και ξεκούραστες; Λιγάκι αστείο θα μου πεις και δε θα έχεις και άδικο. Βρίσκεσαι στη ζώνη του λυκόφωτος όπου,  έχεις ξεφύγει από τη φάση που θα έπρεπε να κουβαλάς ένα βρέφος μόνιμα επάνω σου, αλλά δεν έχει  έρθει ακόμα η φάση που θα είναι λίγο πιο ανεξάρτητο ώστε να παίζει και να εξυπηρετείται μόνο του.

 Κάπου εκεί ανάμεσα στο ότι πρέπει να φτιάχνεις ακόμα πυργάκια, να βιώνεις ‘υπέροχα’ tantrums και γκρίνια για κάποιο λόγο που ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις, ενώ ταυτόχρονα ψάχνεις να βρεις πως θα αποφύγεις τη τηγανιτή πατάτα και την εξτρά δόση ζάχαρης. Ή κάπως έτσι! Γιατί αρχίζουν και αποκτούν τα μικρούλια πλέον άποψη και διεκδικούν τα θέλω τους. Δυστυχώς, όχι πάντα ευχάριστα για τους γονείς!

Έλα ντε όμως που ενάντια σε όλα αυτά, θέλουμε και τις διακοπές μας. Λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Λίγη θάλασσα, ήλιο, παραλία, παιχνίδι και όμορφες στιγμές. Ναι, όπως το περιγράφω η λύση θα ήταν μάλλον να μην πάρεις τα παιδάκια σου μαζί! Αλλά όσο και αν σου δυσκολεύουν τη καθημερινότητα δε μπορείς να τα αποχωριστείς εύκολα. Άλλωστε οι οικογενειακές διακοπές, φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά, φορτίζουν μπαταρίες και δημιουργούν μοναδικές στιγμές που θα θυμόμαστε μια ζωή!

Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να κάνουμε τις διακοπές με τα παιδάκια μας πιο ξεκούραστες και ευχάριστες:

  • Διακοπές στην Ελλάδα αυτόμα σημαίνουν ήλιος και θάλασσα. Οπότε τι καλυτερο από το να κλείσουμε ξενοδοχείο, δωμάτιο ή σπίτι με άμεση πρόσβαση στη θαλάσσα. Ιδανικά να μην χρειάζεται να πάρουμε αυτοκίνητο και ακόμα πιο ιδανικά η θάλασσα να βρίσκεται απέναντι. Αυτόματα θα είμαστε πιο ξεκούραστοι και εμείς και το παιδάκι μας ενώ γλιτώνουμε κόπο και χρόνο.
  • Ακόμα πιο ιδανικό θα ήταν το κατάλυμα που θα επιλέξουμε να προσφέρει δραστηριότητες για τα μικρά. Πισίνα, παιδική χαρά ή τουλάχιστον ανοιχτό χώρο για να μπορούν να παίζουν. Βέβαια, ίσως η πισίνα να είναι κάτι που να μην βολεύει για πολύ μικρά παιδάκια, αλλά μπορείτε να κρίνετε ανάλογα. Όπως και να έχει, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές  τα παιδάκια έχουν περισσότερα ερεθίσματα και δραστηριότητες για να ασχοληθούν. Επιπλέον, θα βρίσκονται σε προστατευμένο και περιφραγμένο χώρο, οπότε και λιγότερο άγχος για τους γονείς.
  • Όλα μαζί πακέτο. Σίγουρα από τις πιο βολικές διακοπές με παιδιά είναι οι all inclusive. Συνήθως τα ‘μαμά πεινάω’, ‘μαμά διψάω’ και τα σχετικά είναι αμέτρητα στις διακοπές. Ευτυχώς τα με τα πακέτα all inclusive δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο για το φαγητό, να ψάχνεις εστιατόριο ή μάρκετ. Επιπλέον, δεν είναι ότι πιο ασφαλές να κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο, ειδικά το μεσημέρι. Οι ξενοδοχειακές μονάδες σου λύνουν τα χέρια καθώς παρέχουν σχεδόν τα πάντα. Παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο, πισίνα, παιδότοπο, γυμναστήριο και ίσως και παιδαγωγό που να ασχολείται με τα παιδάκια(ανάλογα το ξενοδοχείο βέβαια).  Επίσης,  πλέον τα πακέτα διακοπών έχουν γίνει ακόμα πιο δελεαστικά και προσιτά σε περισσότερες οικογένειες.

Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ all inclusive διακοπές αλλά με τόσο θετικά σχόλια που ακούω, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για του χρόνου.

  • Ταξίδι με παρέα. Συνήθως όλα τα παιδάκια τρελαίνονται να παίζουν με άλλα παιδάκια, ακόμα και τα πιο μικρά. Γι’ αυτό μια λύση είναι να κανονίζετε διακοπές με φίλους που έχουν συνομήλικα παιδάκια, καθώς  αυτό  συνεπάγεται με μερικές εξτρά στιγμές χαλάρωσης για τους γονείς και  διασκέδασης για τα παιδιά.
  • Δε χρειάζεται να κουβαλήσετε όλο το σπίτι σας μαζί. Εντάξει συνήθως οι Έλληνες γονείς είμαστε λίγο υπερβολικοί όταν θέλουμε να απασχολήσουμε τα παιδάκια μας. Μια τσάντα κουβαδάκια, φορτηγάκια και φουσκωτά για τη παραλία και άλλα τόσα παιχνίδια! Και τελικά διαπιστώνεις ότι το μικράκι σου δεν ασχολείται με τίποτα από αυτά, αντίθετα πλατσουρίζει στο κύμα ή μαζεύει πετρούλες από τη παραλία.

Θεωρώ ότι τα παιδάκια δεν χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να περάσουν καλά στη θάλασσα. Σε ένα καινούριο περιβάλλον θα έχουν πολλά εξερευνήσουν . Οπότε πριν γεμίσετε ένα πορτ μπαγκαζ παιχνίδια ξανασκεφτείτε το.Βέβαια, επειδή όλο και κάτι θα χρειαστεί για να απασχολήσετε το παιδάκι σας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μικρά παιχνιδάκια που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και τα απολύτως βασικά για τη θάλασσα.

  • Kids Friendly εστιατόρια και παραλίες. Μπορεί να θέλουμε να πάρουμε το καραβάκι  για να πάμε σε εκείνο εξωτικό κολπάκι με τα κρυσταλλένια νερά ή για φαγητό σε εκείνο το ρομαντικό εστιατόριο, όμως ξέρουμε ότι αυτό είναι λιγάκι όνειρο θερινής νυκτός. Όσο πιο φιλικό είναι ένα μέρος για τα παιδιά τόσο πιο ευχάριστα θα περάσουν, άρα κατά συνέπεια και εμείς. Οπότε, προτιμήστε τη ταβέρνα με το γκαζόν και τις κούνιες και αφήστε το γαλλικό εστιατόριο για την επόμενη φορά. Βρείτε εδώ και άλλα tips επιβίωσης για καφέ η φαγητό με νήπιο.
  • Να σεβόμαστε το πρόγραμμα του. Εντάξει μπορεί να θέλετε να οργώσετε όλες τις παραλίες του νησιού και να λιάζεστε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν είστε χωρίς παιδιά, όλα καλά. Με παιδιά όμως λιγάκι δύσκολο! Ειδικά αν είναι κουρασμένα ή πεινασμένα είναι δύσκολο να συνεργαστούν. Γι’ αυτό και βασική αρχή ταξιδεύοντας  με παιδιά είναι να καλύπτονται πρωτίστως οι βασικές τους ανάγκες ώστε να είναι ευδιάθετα.

Οπότε όσο και αν θέλουμε να ξεχυθούμε στις παραλίες θα πρέπει να φροντίσουμε όταν τα παιδάκια μας είναι κουρασμένα να τους δώσουμε χρόνο να κοιμηθούν, να έχουμε σνακ μαζί μας εάν πεινάσουν  και να βρίσκουμε τρόπους να τα απασχολούμε ευχάριστα αλλά και να είναι σε περιβάλλον στο οποίο δεν δυσανασχετούν. Όσο πιο χαρούμενα παιδιά, τόσο πιο χαρούμενοι γονείς!

Αυτά τα λίγα από μένα. Εσείς έχετε κανένα tip για πιο ξεκούραστες διακοπές με νήπια; Θα χαρώ να το ακούσω!

Καλές διακοπές και καλές βουτιές λοιπόν!

diakopes me nipia, διακοπες με νήπια

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

Next PostRead more articles

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply