Βιβλιο-πρόταση: Θράσσα, η μάγισσα της Θράκης.

θρασσα, thrassa, kleidarithmos, κλειδάριθμος

Μοσυνούπολη το σωτήριον έτος 1206.

Η πόλη καταστρέφεται και φλέγεται από την εισβολή των  Βουλγάρων  που έχουν βαλθεί σε αγώνα δίχως προηγούμενο με τους Φράγκους σταυροφόρους σε μια Βυζαντινή Αυτοκρατορία που παρακμάζει. Μια αρχοντοπούλα χαμένη στη δίνη της λεηλασίας μαζεύει τις δυνάμεις της και κατευθύνεται προς άγνωστη κατεύθυνση, κουβαλάει μαζί της ένα μοναδικό κειμήλιο. Εκείνος πάνω στο άλογο του σαν άλλος Ήρωας Ιππέας την παρατηρεί και την ακολουθεί. Κάπως έτσι ξεκινάει το βιβλίο, κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία της Ζωής και του Πέταρ. Κάπου στη Θράκη, σε έναν τόπο πλούσιο, ζωντανό, πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων και θρησκειών.

(more…)

Κέικ χωρίς ζάχαρη

κεικ χωρις ζαχαρη, κεικ χωρις μελι, keik xoris zaxari

Παιδεύτηκα λίγο για να βρω τίτλο για αυτό το κέικ! Πέραν αυτού που χρησιμοποίησα εναλλακτικά σκεφτόμουν “φρουτένιο κέικ”, “κέικ χωρίς γλυκαντικά”, “κέικ χωρις ζάχαρη και μέλι”, “vegan κέικ” και διάφορους συνδυασμούς αυτών. Κάθε φορά που το φτιάχνω αυτοσχεδιάζω και δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα!

Ξεκινώντας με βάση μια συνταγή που είχα βρει στην ομάδα της Παιδικής-Βρεφικής διατροφής στο ΦΒ( με έχει σώσει πολλές φορές), την οποία συνταγή μετά δεν ξαναβρήκα ποτέ, πειραματιζόμουν με διάφορα υλικά και δοσολογίες που θυμόμουν στο περίπου. Η ουσία βέβαια πάντα ίδια. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς μέλι, χωρίς άλλα γλυκαντικά. Αν το δοκιμάσεις είμαι σίγουρη ότι δεν θα καταλάβεις πως λείπουν. Αποκτά τέτοια γλύκα από τα φρούτα που πραγματικά οποιοδήποτε γλυκαντικό είναι περιττό!

(more…)

Αγαπημένοι ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί με παιδιά.

Μπορεί αυτή την περίοδο να μην ταξιδεύουμε(δυστυχώς) όμως αυτό δε μας εμποδίζει από το να ψάχνουμε τον επόμενο προορισμό, να οργανώνουμε το επόμενο ταξίδι, εκδρομή ή Σαββατοκύριακο και να διαβάζουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ιστορίες. Για να σας δώσω περισσότερες ιδέες και να σας φτιάξω πιο ταξιδιάρικη διάθεση ζήτησα από 7 Έλληνες family travel bloggers να μας πουν ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα με παιδιά. Σημειώστε προτάσεις…

(more…)