Πρωτότυπα και οικονομικά στολίδια για το δέντρο σας!

Πρωτότυπα στολίδια για το δέντρο

 Ψάχνετε πρωτότυπα και οικονομικά στολίδια για να βάλετε στο δέντρο σας έτσι ώστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα αλλά να μη ξεφύγετε οικονομικά; Ή μήπως όπως εγώ δεν καταφέρατε να εξοπλιστείτε με καινούρια στολίδια;

 Οι περισσότεροι σίγουρα έχετε ήδη  στολίσει το δέντρο σας. Εκτός και αν είστε σαν εμένα που φέτος αποφάσισα να στολίσω δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Λίγο κάποιες υποχρεώσεις, λίγο η μικρή, λίγο ο προβληματισμός πώς να στολίσω για να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες με καθυστέρησαν. Επίσης και  το ότι τα μέχρι τώρα στολίδια μου ήταν ακατάλληλα  εάν έπεφταν στα χέρια της μικρής,  οπότε έπρεπε να πάρω καινούρια.

 Το μέχρι τώρα δέντρο μου κινούνταν στους κλασσικούς κοκκινο-χρυσούς, πολυφορεμένους χρωματισμούς, κορδέλες, χρυσόσκονες και τα σχετικά. Φέτος  αποφάσισα ότι θέλω  το δέντρο να το χαρεί πιο πολύ η μικρή. Είναι τα δεύτερα της Χριστούγεννα, η πρώτη φορά όμως που μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται και φυσικά τρελαίνεται με τα φωτάκια και τα παιχνιδάκια που κρέμονται,  οπότε είπα να κάνω το δέντρο μας  πιο παιχνιδιάρικο.  Επίσης δεν κατάφερα τελικά να βγω  για να ψωνίσω καινούργια στολίδια, οπότε στόλισα το δέντρο με ότι βρήκα στο σπίτι!

 Αν και εσείς θέλετε να κάνετε έναν διαφορετικό στολισμό φέτος  που επιπλέον δε θα σας κοστίσει τίποτα, τότε θα σας δώσω μερικές ιδέες, βάλτε και εσείς λιγάκι φαντασία και πάμε να δημιουργήσουμε.

Πάμε να δημιουργήσουμε πρωτότυπα και οικονομικά στολίδια με:

Παιχνίδια. Φαντάζομαι ότι σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας παιχνίδια. Παιχνίδια που πλέον δεν τα παίζουν τα παιδάκια σας. Κομμάτια από παιχνίδια που δεν ξέρετε που βρίσκεται το υπόλοιπο μέρος ή από ποιο παιχνίδι προέρχονταν. Λούτρινα , αυτοκινητάκια, τουβλάκια, φιγούρες, κούκλες και ο κατάλογος δεν σταματά. Δένουμε επάνω τους κορδέλες ή κολλάμε τις κορδέλες με κόλλα ή θερμή σιλικόνη ,ράβουμε κορδέλες πάνω στα λούτρινα και τα κρεμάμε.

Παιχνίδια
Παιχνίδια

Μπομπονιέρες. Αναρωτιόσασταν για ποιο λόγο κρατάτε όλα αυτά τα παιχνίδια που συνοδεύουν τις παιδικές μπομπονιέρες, τα πουγκιά που περιείχαν κουφέτα, τις κορδέλες; Ή το κάνω μόνο εγώ αυτό; Λοιπόν αν  ναι, όλα βρήκαν τη θέση τους. Γεμίζουμε τα πουγκιά και τα δένουμε με πολύχρωμες κορδέλες. Βάζουμε κορδέλες ή σπάγκο στα παιχνιδάκια ή απλώς χρησιμοποιούμε τις κορδέλες για να κάνουμε φιόγκους. Έτοιμα τα στολίδια!

Στολίδια από μπομπονιέρες
Στολίδια από μπομπονιέρες

Κορδέλες. Οι φιόγκοι πηγαίνουν σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έχετε κορδέλες που σας περίσσεψαν από δώρα ή μπομπονιέρες; Ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν.

Γούρια. Φέρνουν και σε εσάς κάθε χρόνο γούρια ως δώρο; Αν δε ξέρετε που να τα κρεμάσετε,  τότε κρεμάστε τα στο δέντρο σας.

Γούρια
Γούρια

Χάρτινα στολίδια. Κόβουμε χρωματιστά χαρτόνια σε διάφορα σχέδια, τα ζωγραφίζουμε, γράφουμε ευχές, κολλάμε κουμπιά, πούλιες, κορδέλες ή ότι άλλο θέλουμε. Ακόμα καλύτερα αφήνουμε το παιδάκι μας να τα ζωγραφίσει και τους βάζουμε κορδέλα για να τα κρεμάσουμε.

Χάρτινα στολίδια
Χάρτινα στολίδια

Μπάλες με σπάγκο και κόλλα. Έχετε σπίτι σας σπάγκο ή μαλλί πλεξίματος; Μήπως τότε η μαμά σας, όπως η δική μου; Αν ναι, τότε χρειάζεστε ξυλόκολλα και νερομπάλονα ή απλά μπαλόνια. Τα φουσκώνουμε ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχουν για να τα κρεμάσουμε στο δέντρο. Βουτάμε τον σπάγκο μέσα σε ένα μπολάκι με νερό στο οποίο έχουμε αραιώσει λίγη ξυλόκολλα. Παίρνουμε τον σπάγκο και τον τυλίγουμε γύρω από το μπαλόνι, όσο αραιά ή πυκνά θέλουμε. Χρειάζεται μια- δυο μέρες για να στεγνώσει, μόλις στεγνώσει σκάμε το μπαλόνι από μέσα. Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία, δείτε την εδώ. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:

Στολίδια από σπάγκο
Στολίδια από σπάγκο

Στέκες και σκουφάκια. Μήπως είχατε εξοπλιστεί παλιότερα με χριστουγεννιάτικες στέκες, γυαλιά ή σκουφάκια. Τότε στολίστε τα στο δέντρο σας. Μόλις δημιουργήσατε ένα δέντρο φωτογραφιών. Μπορείτε να ξεκρεμάτε τις στέκες μαζί με την οικογένεια σας ή τους επισκέπτες σας και να βγάζετε τις φωτογραφίες σας.

Χριστουγεννιάτικες στέκες και γυαλιά
Χριστουγεννιάτικες στέκες και γυαλιά

Μαγνητάκια. Έχετε και εσείς τη συνήθεια να βάζετε μαγνητάκια στο ψυγείο σας; Η πόρτα του δικού μου ψυγείου κόντευε να πέσει, όποτε ήρθε η ώρα να τα βγάλω . Αφήστε που με την μικρή, έτσι κι αλλιώς δεν έμεναν στο ψυγείο.Μιας και βγήκαν από το ψυγείο μπορούν να μπουν στο δέντρο. Κορδέλες και έτοιμα!

Μαγνητάκια
Μαγνητάκια

Καρτποστάλ και κάρτες. Καιρός να βγουν από το κουτί τους και να πάρουν θέση τους στο δέντρο. Αν είστε και traveler όπως εγώ, μόλις δημιουργήσατε το ιδανικό δέντρο. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως συνηθισμένο δέντρο αλλά σίγουρα είναι στολισμένο με προσωπικές στιγμές και υπέροχες ευχές!

Αν έχετε την απορία πως μπορεί να είναι το δέντρο με όλα αυτά επάνω(εντάξει όχι με όλα), θα σας τη λύσω αμέσως:

Έκανα και τις παραλλαγές μου.

Καλά Χριστούγεννα!

Next PostRead more articles

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

This Post Has 2 Comments

  1. ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ

    τελειο!!!φοβερες οι ιδεες σου!!!

    1. mamacanfly

      Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Σύντομα έρχονται κι άλλες ιδέες!

Leave a Reply