Βιβλιοπρόταση: Οι Ατρόμητοι κάνουν το Μεγάλο Άλμα

Οι ατρόμητοι, oi atromitoi

Οι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα της Έλσα Πουνσέτ.

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για την διαχείριση των συναισθημάτων. Όλοι φοβόμαστε, τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας εκείνη τη στιγμή; Πως μπορούμε να το κατανοήσουμε και να το διαχειριστούμε;

Μέσα από την ιστορία της Αλέξια, του Τάσι και του Ρόκι- Οι Ατρόμητοι- μαθαίνουμε ακριβώς αυτό. Το πώς αντιδρά το σώμα, τρόπους και μικρά tips που βοηθούν τα παιδιά να καταπολεμίσουν τους φόβους τους.

Μου άρεσε ότι παρουσιάζει απλές καθημερινές φοβίες και δείχνει με εικόνες τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα ώστε το παιδί να το οπτικοποιήσει, όπως επίσης και ότι δίνει απλά tips  που μπορούν να βοηθήσουν. Ένα ακόμα στοιχείο που μου άρεσε είναι ότι στο τέλος απευθύνεται προς τους γονείς δίνοντας κατευθύνσεις για το πώς μπορούν να αναλύσουν το βιβλίο αλλά και πως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν και να τιθασεύσουν τους φόβους τους.

Οι ατρόμητοι, oi atromitoi

Η ιστορία:

Η Αλέξια, ο αδερφός της ο Τάσι και ο σκύλος τους ο Ρόκι ετοιμάζονται να πέσουν για ύπνο, όταν έξω από το παράθυρο τους περνάει ένα ιπτάμενο καράβι. Δεν χάνουν στιγμή και ανεβαίνουν επάνω για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Διαπιστώνουν ότι ο ουρανός έχει γεμίσει καράβια και γλάρους με αλεξίπτωτα!

Τότε εμφανίζεται ο γλάρος Φλορεστάν που τους καλεί να πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα Συναισθημάτων . Για να καταφέρουν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους εγκαίρως θα πρέπει να περάσουν την υπέρτατη δοκιμασία καταπολέμησης του φόβου. Θα τα καταφέρουν;

Από το οπισθόφυλλο:

Η Έλσα Πουνσετ, η γνώστη συγγραφέας που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα της με τη συναισθηματική νοημοσύνη, σε αυτή τη συλλογή συνδυάζει περιπέτειες για παιδιά με το Εργαστήριο Συναισθημάτων στο οποίο όλη η οικογένεια μπορεί να βρει συμβουλές και τρόπους για τη βελτίωση της συναισθηματικής της ζωής.

Οι Ατρόμητοι είναι η Αλέξια, ο Τάσι και ο σκύλος τους ο Ρόκι. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά σύντομα θα ανακαλύψουν πώς να κάνουν μαγικά με τα συναισθήματα τους. Με τη συντροφιά του πανέξυπνου και έμπειρου εκπαιδευτή συναισθημάτων, του γλάρου Φλόρεσταν, αντιμετωπίζουν κάθε βράδυ συναρπαστικές και διασκεδαστικές προκλήσεις.

Μέσα από τις περιπέτειες τους, μαθαίνουμε με ευχάριστο τρόπο πώς να ρυθμίζουμε τα συναισθήματα μας, δηλαδή να τα αναγνωρίζουμε, να τα τιθασεύουμε ή να τα αλλάζουμε.

Στο βιβλίο ‘Οι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα’, οι φίλοι μας ανακαλύπτουν, μέσα από μια εντυπωσιακή δοκιμασία, πώς να είναι γενναίοι και να κυριαρχούν στους φόβους τους.

Οι ατρόμητοι, oi atromitoi

Το βιβλιο είναι μέρος της σειράς οι Ατρόμητοι. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

 «Οι Ατρόμητοι και το κυνήγι του θησαυρού», «Οι Ατρόμητοι και η περιπέτεια στον Φάρο», «Οι Ατρόμητοι και το μυστήριο του δεινοσαύρου», «Οι ατρόμητοι στη χώρα των μονόκερων», «Οι ατρόμητοι και το πάρτι στην αγορά».

Μπορείς να τα βρεις όλα από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Οι Ατρόμητοι κάνουν το Μεγάλο Άλμα

Συγγραφέας: Elsa Punset

Εικονογράφηση: Rocio Bonilla

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα

Σελίδες: 44

οι ατρόμητοι, oi atromhtoi

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

Leave a Reply