Πράγματα που απολαμβάνω στην εγκυμοσύνη μου.

Εγκυμοσύνη

Λένε ότι η εγκυμοσύνη είναι από τις καλύτερες φάσεις μιας γυναίκας. Δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα με αυτό, γιατί το να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, να κουνηθείς  ή να βάλεις τα παπούτσια σου σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο.

Πόσο μάλλον αν υπάρχει ήδη κι άλλο παιδί. Φαντάσου να κυνηγάς ένα δίχρονο το οποίο τρέχει σαν σίφουνας, να πρέπει να το πιάσεις για να το ντύσεις και αυτό να μην σταματάει και να γελάει γιατί το θεωρεί παιχνίδι.  Μη συζητήσω να πρέπει να του βάλεις τα παπούτσια με τη φουσκωμένη σα μπαλόνι κοιλιά σου και για να στο κάνω καλύτερο να έχει και 32o C! Ω, ναι, κάπως έτσι έχει η κατάσταση!

Παρά τις μικρές αυτές σκηνές απείρου κάλους, υπάρχουν πράγματα στην εγκυμοσύνη που πραγματικά απολαμβάνω. Ναι, κι όμως υπάρχουν!

Τι απολαμβάνω στην εγκυμοσύνη μου:

Μπορώ να τρώω χωρίς ενοχές! Εντάξει δεν εννοώ να κατεβάζω ότι βρω μπροστά μου, χρειάζεται και λίγη προσοχή. Πάνω απ’ όλα προσπαθώ να τρέφομαι όσο πιο υγιεινά μπορώ, τόσο για εμένα όσο και για το σποράκι μου. Παρόλα αυτά λίγο παγωτό παραπάνω  ή μια βραδινή λιγούρα για πίτσα δικαιολογείται. Όχι;

Μπορώ να κυκλοφορώ άνετα στη παραλία χωρίς να ανησυχώ για τα κιλά μου. Ναι, είμαι έγκυος, έχει στρογγυλέψει η κοιλίτσα μου, έχω πάρει τα κιλάκια μου,  έχουν μεγαλώσει τα …οπίσθια μου! Ναι, είμαι διπλή! Μπορώ  να βάλω το μπικίνι μου και περιφέρω  άφοβα τη φουσκωμένη  κοιλιά μου.

Έχω δικαιολογία να ξεκουράζομαι. Το κατά πόσο  είναι εφικτό άλλο θέμα βέβαια!  Αν είσαι ήδη μάνα ξέρεις ότι η λέξη ξεκούραση είναι μια πολυτέλεια. Αν όμως κουβαλάς  και έναν άνθρωπο ακόμα μαζί σου; Δικαιούμαι να ζητήσω  βοήθεια από το σύζυγο, τη μανούλα ή από όποιον, τελωσπάντων,  είναι διαθέσιμος. Είτε για τις δουλειές του σπιτιού, είτε για ψώνια, είτε για να κρατήσει το μεγαλύτερο παιδάκι . Οτιδήποτε είναι βοήθεια!

Έχω επίσης δικαιολογία να είναι το σπίτι μου ακατάστατο. Τώρα το πόσο αντέχει η καθεμία να το βλέπει ακατάστατο είναι άλλο και σίγουρα με παιδί  ο βαθμός ‘δυσκολίας’ ανεβαίνει! Αλλά δεν θα πει κανένας τίποτα αν αφήσω τα παιχνίδια στο πάτωμα, αν τα ρούχα είναι πεταμένα στη καρέκλα, αν πάνω από τη τραπεζαρία λείπουν μόνο κροκόδειλοι! Είμαι έγκυος προηγούνται άλλα.

Απολαμβάνω να με περιποιούνται. Να βρίσκω  έτοιμο φαγητό, σιδερωμένα ρούχα και πλυμένα πιάτα. Όπως επίσης να κάθομαι στον καναπέ ή να ξαπλώνω και να ζητάω να μου φέρουν ένα ποτηράκι νερό,  βρε αδερφέ! Τα έχω παίξει η εργαζόμενη μανά με ένα μικρό παιδί στο σπίτι και τη κοιλιά στο στόμα!

Μπορώ  να έχω νεύρα, γιατί έτσι! Οι ορμόνες κάνουν πάρτι και η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει, δε χρειάζεται άλλος λόγος. Ναι, μπορώ να γκρινιάζω  στον σύζυγο αν μπήκε με τα παπούτσια, στη μαμά μου που με πήρε για 20η φορά τηλέφωνο, να έχω μούτρα αν η πεθερά μου ήρθε  απρόσκλητη στο  σπίτι!  Όσοι με αγαπούν θα καταλαβαίνουν.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μου αρέσουν ως εγκυούλα. Απλά είπα  έτσι πρόχειρα να γράψω μερικά για να θυμίσω ότι αυτή η φάση έχει και τα θετικά της.

Τι κι αν κάποια πράγματα δε μπορούν να γίνουν όπως τα έχω στο μυαλό μου; Τι κι αν δε προλαβαίνω; Τι κι αν έχω βαρύνει; Αυτή φάση είναι προσωρινή και το μόνο που θέλω να έχω στο μυαλό μου είναι να το απολαύσω όσο μπορώ!

Περιμένω να ακούσω τη δική σου εμπειρία αν είσαι μαμα.

egkymosini, εγκυμοσύνη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή τροποποίηση όλου ή μέρους του άρθρου ή της ιστοσελίδας χωρίς έγκριση. Το περιεχόμενο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1193.

mamacanfly

Never stop dreaming, learning and travelling.

This Post Has One Comment

Leave a Reply